середу, 5 травня 2010 р.

Бізнес і релігія

Куди підуть багаті?
Атаманюк Володимир Михайлович – менеджер компанії Nature's Sunshine Products, 26 років, м. Коломия, моб. тел. 098 25 70 219, 050 96 21 641.

З дитинства всі ми мріємо бути на когось схожими: хлопці – на Арнольда Шварценегера, На Брюса Лі, дівчата – на Памелу Андерсон, Мадонну…


Тепер наші погляди змінюються, наступають суворі будні і для романтики й мрій часу зовсім не залишається, ми посміхаємося, згадуючи ті дитячі роки і з сумом розуміємо, що більшості з нас не стати відомими й багати
ми, всі ж багатими не можуть стати, ми приречені на бідність.

А ще нас вчать
, що гроші щастя не приносять, багаті НАКРАЛИ і тому мають, а ми всі ЧЕСНІ і тому нічого не маємо.

Для мене особисто взірцем для наслідування є такі люди як Віктор Пінчук та Рінат Ахметов. На думки недоброзичливців про те, що вони отримали багатство нечесним шляхом я дивлюся скептично.

Однак, в мене виникає питання:


- Яке нещастя Пінчуку і Ахметову приносять гроші?


Ви правильно відповіли – ніякого.


Це – люди, які зробили щасливими не тільки себе, а й багато тисяч людей; це – люди, завдяки яким про нашу країну знають далеко за її межами.


Чого нас вчить релігія, зокрема, християнство?

- «не кради, не вбий», «не осуди ближнього свого», «поділися з ближнім своїм», «будь милосердним».


Обидва бізнесмени знамениті своїми благодійними акціями. Думаю, що нікого не залишає байдужим перегляд щорічної премії «Гордість країни», яку організовує та спонсорує Віктор Пінчук разом із дружиною Оленою Франчук (яка, до речі зробила і робить титанічну роботу у боротьбі зі СНІДом). Від кожного епізоду в душі щемить, коли бачиш на що здатна людина.


Також, мене дуже вразили слова Ріната Ахметова в одному з інтерв’ю стосовно побудови стадіону «Донбас-Арени»: - «…я очень хочу, чтобы в нашей стране не было детей-сирот. Хочу бороться и побеждать рак. Хочу бороться и побеждать туберкулез. Хочу, чтобы не болели ни взрослые, ни дети…»

  • За допомогою грошей виліковуються важкі хвороби;
  • За допомогою грошей будуються храми, лікарні і дитячі заклади;
  • За допомогою грошей люди стають добрішими;
  • За допомогою грошей люди стають ЛЮДЬМИ.
Тому, я вважаю, що бізнес і великі багатства не суперечать християнській моралі, навпаки, гроші нам допомагають знайти себе в цьому світі, досягати омріяних вершин, допомагати іншим, іноді робити маленькі чудеса і в той же час залишатися самими собою – чесним громадянином, якому не соромно перед священиком під час сповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар